Control PIO

Control PIO óptica infant
òptica Infant: Elige las lentes monofocales más avanzadas del mercado

El Glaucoma es una malaltia en la que un augment de la pressió intraocular (PIO) pot danyar el nervi òptic i finalment acabar en una ceguera de l’ull afectat.

És la segona causa de cegera evitable en el món, per això es fonamental un diagnòstic precoç per a minimitzar els danys al nervi òptic i per això cal controlar la PIO de manera freqüent en les revisions optomètriques / oftalmològiques, sobretot a partir dels 40 anys.

glaucomaNosaltres incluim la mesura de la PIO en totes les revisions optomètriques.

La mitat dels pacients que tenen glaucoma no saben que tenen aquesta malaltia, perquè en la majoria de casos no produeix cap síntoma i la persona afectada no és concient que la té fins que la reducció del camp visual és considerable. Per a realitzar un bon diagnòstic és necessari realitzar una valoració del camp visual (campimetria) i també la valoració del nervi òptic (oftalmoscopia i/o retinografia).

Quan tenim alguna sospita de Glaucoma, remitim al metge oftalmòleg per a que diagnostiqui la malaltia i apliqui el tractament que consideri opotú en cada cas. Normalmet mitjanánt la instil·lació de coliris o si fós necessàri mitjançant la cirurgia.